De sage van de Vliegende Hollander

De sage verteld dat de Hollandse kapitein, Willem van der Decken, een roekeloze kapitein is geweest. Ondanks de slechte weersomstandigheden en tegen de zin van zijn vrouw, voer hij met zijn VOC-schip op paaszondag de haven van Terneuzen uit, op weg naar Oost-Indië.

Het was een machtsstrijd met de Engelsen om zo snel mogelijk naar Batavia te varen en de kapitein had geen tijd te verliezen. Weer of geen weer Na een lange reis bereikte het schip de zuidwestelijkste punt van Afrika, Kaap de Goede Hoop. De kapitein probeerde de landpunt te passeren, waarop de bemanning protesteerde. Ze smeekten hem om terug te keren naar de Tafelbaai. De kapitein weigerde en werd zo kwaad, dat hij de stuurman overboord gooide. Bovendien zwoer hij een eed door te zeggen dat hij ‘koste wat kost desnoods eeuwig door zou varen'. Voor straf moest de kapitein met zijn schip eeuwig blijven rondvaren op zee. De bemanning verricht al eeuwen zwijgend haar taken. Soms stuurt de Vliegende Hollander een sloep naar passerende schepen, met de vraag of ze een stapel brieven willen meenemen naar familieleden, die al eeuwen geleden overleden blijken te zijn. Volgens overleveringen van mensen die De Vliegende Hollander gezien zouden hebben vaart het schip met zeilen tegen de wind in boven het water.

Het spel:

Het is 1737. Je bent met jouw groep als passagiers aan boord van de vliegende Hollander, het VOC schip is Kaap de goede hoop al gepasseerd.

Het noodlot slaat toe, het schip is in een zware storm geraakt. Als de storm is gaan liggen blijkt de bemanning te zijn verdwenen.

Met je medepassagiers moet je op het schip op zoek naar aanwijzingen om het schip op tijd te verlaten omdat jullie anders gedoemd zijn om tot in lengte van dagen als bemanning te dienen onder kapitein Willem van der Decken

Deze escaperoom is geschikt voor teams van 2 tot maximaal 8 personen.
De kosten voor deze kamer bedragen € 110,00. (u kunt de kosten alleen contant betalen, pinnen is helaas nog niet mogelijk)

Reserveer direct:

Met het maken van een online reservering, gaat u akkoord met ons Privacy Statement