FAQ - Veelgestelde Vragen

Wat is een Escape Room?

Een escape room is een activiteit waarbij groepen van 2-8 personen (bijvoorbeeld: vrienden, collega’s, familie) worden ‘opgesloten’ in een kamer voor 60 minuten. Deelnemers moeten binnen de tijd het mysterie van de kamer oplossen door puzzels te maken die gebaseerd zijn op logica, behendigheid, zintuigen en teamwork.

Zijn er bijzondere spelregels van kracht?

Wij vragen onze bezoekers rekening te houden met onderstaande:

Spelers onder invloed van drank en/of drugs worden niet toegelaten tot de escaperoom. In geval van twijfel over de gesteldheid van een of meerdere spelers is de beslissing van de spelleider doorslaggevend. Er is in dit geval geen recht op restitutie

Het is niet toegestaan - of nodig - om brute kracht te gebruiken of zaken te forceren

De escape room bevat een unieke combinatie van puzzels en raadsels: Praten over de ervaring is leuk, maar geef anderen de kans om hetzelfde te ervaren. Geheimhouding over de inhoud van de spellen is de enige manier om het voor iedereen leuk te houden! Verklap dus geen oplossingen of details die uw toehoorders veel liever zelf komen ontdekken.

Wat kost een Escape Room?

Wij rekenen € 110,- voor ecape room “De vliegende Hollander” (incl. BTW).

Kunnen wij bij jullie pinnen?

Dit is helaas (nog) niet mogelijk.

Is de Escape Room toegankelijk voor iedereen?

Iedereen boven de 16 jaar* is van harte welkom om bij ons te komen escapen. Deelnemers hoeven niet over bijzondere kennis te beschikken om de puzzels op te kunnen lossen. Verder is het gebruiken van fysieke kracht in de kamers onnodig en niet toegestaan.

Onze Escape room is helaas niet toegankelijk voor deelnemers die aangewezen zijn op het gebruik van een rolstoel.

* Bij deelnemers onder 16 jaar is begeleiding van een volwassene vereist.

Moet je heel slim zijn om jullie Escape Room te spelen?

Slim is een groot woord. Je moet het wel leuk vinden om een beetje te puzzelen. En je moet ondernemend zijn, het leuk vinden om op onderzoek uit te gaan. In ieder team zitten diverse mensen, ieder met eigen capaciteiten. De een kan goed zoeken, de ander goed rekenen of puzzelen, weer een ander zegt niet veel, maar let wel goed op en komt af en toe met een opmerking die heel doordacht is.

Zo ben je als team bezig om de dit spel te spelen. En mocht je er als team even niet helemaal uit komen? De spelleider kijkt mee vanuit de Control Room en zal indien nodig één of meerdere hints geven.

Wat kan ik het beste aantrekken?

Je wordt tijdens het spel niet vies en je hoeft ook geen zware fysieke inspanning te leveren. Gewone kleren waarin je je goed kunt bewegen zijn het meest geschikt.

Kan ik tijdens het spel naar het toilet?

Nee, het is niet mogelijk om tijdens het spel gebruik te maken van het toilet. Natuurlijk maken we een uitzondering bij eventuele calamiteiten.

Ik heb gereserveerd via de website, maar ik heb geen bevestiging ontvangen. Wat nu?

Afhankelijk van jouw mailserver en spam-instellingen kan het voorkomen dat onze bevestigingsmail in de spam-folder terecht komt. Als je er zeker van bent dat de reservering succesvol was en je geen bevestiging hebt ontvangen, raden wij je aan contact met ons op te nemen. Wij zullen dan handmatig de reservering controleren en bevestigen.

Ik wil mijn reservering annuleren/verzetten, hoe doe ik dat?

Reserveringen kunnen tot 48 uur voor aanvang van de activiteit kosteloos geannuleerd worden.
Je kunt je annulering via e-mail doorgeven. We kunnen de reservering dan verschuiven naar een andere data/tijd.
Bij een annulering binnen 48 uur of niet op komen dagen brengen wij 20 euro aan kosten in rekening.

Is het erg als we onverwachts met een persoon meer of minder langskomen?

Indien het team uit 3-7 personen bestaat maakt het voor de reservering niet uit of er een persoon meer of minder langskomt. Wel ontvangen wij hier graag een bericht over zodat wij ons daarop in kunnen stellen.

Wat gebeurt er als ik te laat kom?

Wij vragen elke groep om ongeveer 5 à 10 minuten voor aanvang van de activiteit aanwezig te zijn in verband met het geven van een korte introductie. Het kan voorkomen dat er (door overmacht) één of meerdere deelnemers wat later zijn en daar hebben wij begrip voor. Indien het team echter later start dan de afgesproken starttijd zijn wij genoodzaakt het spel eerder te laten stoppen in verband met navolgende groepen. Probeer dus altijd ruim van te voren aanwezig te zijn!

De dag waarop ik wil reserveren is niet beschikbaar in de reserveringskalender, zijn jullie dan dicht?

Normaal gesproken zijn wij de gehele week geopend. Het kan echter voorkomen dat een dag volledig volgeboekt is, waardoor er geen beschikbare tijden meer voor die dag in de kalender staan.


Kun je toch alleen op die ene dag die niet beschikbaar is? Dan raden wij je aan een mail naar ons toe te sturen met de gewenste datum en tijd zodat wij, in geval van een annulering, alsnog een reservering voor jou en jouw team kunnen regelen.
Verder is het overleg is het soms mogelijk om een reservering te maken voor data/tijden die niet beschikbaar zijn in de reserveringskalender.

Gegevens

Deventer Escape

De kamers "de vliegende Hollander" en "Project Phi"
Industrieweg 31
7418 CD Deventer

De kamer "Globetrotter"
Kamperstraat 24
7418 CB Deventer

info@deventer-escaperoom.nl
Tel: 06-15334189